Skip to content

Resa för sporten

Är man en äkta supporter så väntar man inte på att laget spelar hemma. Man vill gå på alla matcher och stötta sitt lag i vått och torrt, även genom de tuffa förlusterna. Detta leder till att man måste resa en del. Vad ska man tänka på när man ger sig ut på supporterresor?

Åk i grupp

Som supporter tillhör man oftast en klubb eller förening som samlas i trupp när det är dags för match. Man har en ledare och sätter igång publiken med hejjarramsor och många klubbar har även träffar utöver detta för att lära känna varandra bättre. När man ska åka land och rike runt för att se på matcher kommer man mycket billigare undan om man åker tillsammans. Det kostar mindre att fyra en buss eller van ihop än att betala bensinen upp och ned själv.

Utomlands

Tänker du åka utomlands, för att se exempelvis ett utländskt fotbollslag eller liknande är det bättre att ta kontakt med en resefixare än att försöka ordna allting själv. Det är svårt att veta vilka hotell som är bra, hur bra förbindelserna är till och från arenan och hur man hittar i ett främmande land. Företag som GoSportTravel erbjuder paketresor där flyg, hotell och biljett till matchen är inkluderat. Man kan även lägga till andra saker som restaurangbokningar, taxiresor från flygplats till hotellet och annat viktigt. I länken ovan ser du vad det kostar och vad som ingå om du vill se West Ham FC spela.

Spar tid och pengar

Du sparar in tid och kommer billigare undan än att boka alla dessa saker separat. För visso så kanske du kan hitta en billig resa på nätet men den kanske inte passar just den dag då det är match. Det är också bekvämt att låta någon annan ordna med hela resan. Du hämtar ut alla dina flyg- och matchbiljetter och åker iväg. Allt är bokat och klart. Det är bekvämt att slippa bry sig utan bara få åka iväg.