Skip to content

Internationell fotboll

För de stora fotbollsklubbarna i Europa börjar så smått säsongen gå mot sitt slut, för till skillnad från Sverige så spelar man ju höst/vår-säsong i de flesta Europeiska ligorna. Det finns dock några godbitar kvar.

Real Madrid

Innan vi går in på de godbitar som finns kvar av denna säsong så kan vi bara slå ett slag för en sida som arrangerar fotbollsresor – till bland annat de nedanstående fotbollsevenemangen. Det är GO Sport Travel som vi vill slå ett slag för och på deras hemsida hittar du mer information om nämnda matcher och resor.

Upplösning Premier League

Det återstår en omgång i Premier League, och även om det blev något av ett antiklimax när Liverpool föll ihop totalt i den andra halvleken borta mot Crystal Palace. Med en 3-0-ledning så var kampen om ligatiteln mot Manchester City fortfarande i högsta grad glödhet. Men när man mot bottenlaget Palace på något oförklarligt sätt tappade matchen, som slutade 3-3 så gav man samtidigt City öppet mål. Med en omgång kvar så ligger City två poäng före Liverpool och behöver således som sämst spela oavgjort för att ta hem ligatiteln. Liverpools chans ligger i att City förlorar, samtidigt som man själva besegrar Newcastle. Låt oss hoppas på lite dramatik.

Champions League-finalen

Det som vore den absoluta höjdpunkten för vilket fotbollsår som helst får i år stå lite i skymundan och bara vara den näst största höjdpunkten. Champions League-finalen är oftast den största matchen för säsongen, men nu råkar det vara VM-år – vilket ändå får ses som en lite större händelse. Finalen i år blir helspansk, men det är inte som man kanske kunde förvänta sig – att Barcelona och Real Madrid möts. Istället är det Atletico Madrid som möter Real Madrid. Atleticos säsong har hittills varit succéartad och man står nu i ett läge där man kan vinna dubbeln – både ligan och Champions League. Visst vore det väl roligt med en liten skräll?

VM

Egentligen behöver det ingen närmare presentation. Världsmästerskapen i fotboll är världens största enskilda idrottsevenemang och det är här som (nästan) alla de bästa fotbollsspelarna i världen samlas för att kämpa om titeln som världens bästa fotbollslandslag. I år spelas VM i ett av det länder man brukar kalla för fotbollens hemland – nämligen i Brasilien. Räkna med stor fest när VM drar igång i sommar!