Skip to content

Fotbollsåret 2015

Även om det varken är EM- eller VM-spel i sommar så ser ändå fotbollsåret 2015 ut att kunna bli riktigt intressant. Vad är det då som väntar är det kanske en del som undrar. Just det ska vi titta lite närmare på här nedan.

fotboll

Det första intressanta som händer för svenskt vidkommande är i slutet av mars när vårt svenska landslag möter Moldavien borta i EM-kvalet, en match måste vinna för att inte resan mot Frankrike nästa sommar skall bli alltför tuff. Efter det väntar Montenegro hemma i mitten av juni innan Sverige inom loppet av några dagar i början av september först spelar mot Ryssland borta och sedan tar emot Österrike hemma, två matcher som troligtvis kommer att avgöra landslaget öde i grupp G.

Utöver EM-kvalet så finns det under året en hel del annat att se fram emot. I början av juni spelas Champions League-finalen i Berlin och i samma veva inleds Copa America i Chile som sedan pågår till början av juli. En utmärkt chans att få se fotboll på absoluta toppnivå med lag som bland annat Brasilien, Argentina och Colombia.